Saturday, March 19, 2011

Mesej penghargaan teman

Assalamualaikum wbt . :)


Semalam kan...

(AIKK, straight to the point ke? takde intro ke? takde mukadimah ke? kenapa tanye pembaca, takde otak ke?) -___- 

ok. pedulikan. 

Semalam kan, tengah duk dalam bilik. Frust sebab tengah online pastu abang mari nyebok nak guna komputer grrrr tapi takpe, harini dia balik asrama, boleh la aku guna puas-puas >:D

Off topic.
 Kembali ke rancangan.

BERSAMBUNG... Duk lepak-lepak atas katil, tak buat apa-apa pun. Lepas tu, tutup lampu. Motif? entah, rasa nak tutup lampu. Suka hati la. Nampak la bintang-bintang glow in the dark kat siling. Pastu duk je, termenung. Ingat ke sape tu? haaaa.. adela :P

LOL JK tak ingat ke sape-sape specific pun. Banyak muka-muka yang melintasi fikiran. Muka rakan-rakan. Rakan-rakan sekolah, rakan-rakan sekolah rendah, dan sebagainya. Pastu terfikir, time-time sunyi sepi camni, kan best kalau ada teman boleh berbual. Kebetulan bestie takda kredit. huhu. Then terlintas pulak, ada kawan, sunyi sepi sekali sekala je. Kalau TAKDA KAWAN camna? Sendirian 24/7. mesti tak indah hidup tak berteman. Tak lengkap. Tak syiookkkkk.

Bersyukur rasanya mempunyai teman-teman. Alhamdulillah :)

Terfikir lagi. Memang fitrah kalau duduk sorang-sorang camtu mesti banyak je perkara yang melintasi fikiran. "Kawan-kawan aku ni, tahu ke yang aku menghargai kehadiran diorang dalam hidup aku?" hatiku berbisik. ecehhhhh.

Maka aku pun buat lah perkara yang spontan. Aku ambik henfon aku, then aku start tulis 1 mesej. 1 mesej dari hati. cehh, tapi betul la. Dalam mesej tu, aku kata aku sayang kawan aku, pastu aku ada mintak maaf sekiranya ada apa-apa yang tak menyenangkan, pastu aku suruh diorang take care. memang rambang sangat. random gila. then hantar. tengok balik 43 orang aku hantar mesej tuh. wow.

p.s, kalau ada teman yang baca ni, tapi tak dapar mesej tu, sorry ye. bukan semua orang yang aku nak bagi tapi takleh, sebab tak ada nombor dan sebangainya lah. tapi tak bermakna aku tak sayng korang jugak ♥

2-3 minit, mula la dapat reply-reply. macam-macam reply ada.

"macam-macam la kau ni Pia"
"debor aku kau kata camni"
"sedih rase"
"okay, thanks"
"ingat jugak kau kat aku eh"
"kenapa? kau ada rasa lain ke?"
"Sofia mana ni erk?" LOL

Dapat la aku catch up dengan beberapa rakan yang aku lama tak dengar berita. Awal-awal tu fikir 2-3 kali jugak nak hantar ke tak, sebab nanti mesti orang kata buang tabiat. Tapi takpela, masa tu hati dan tetap nak bagitau rakan-rakan yang aku menghargai diorang. huhu.Tak menyesal aku hantar mesej tuh.

Dear friends, I appreciate having you guys in my life. I ♥ you guys.



Sunday, March 13, 2011

Seandainya aku tiada...

Assalamualaikum w.b.t
bertuahnya kita masih lagi bernafas pada hari ini, syukur alhamdulillah.

Semalam, ada dapat berita kematian seorang rakan seperjuangan. Arwah Wan Mohd Haikal b Wan Mohd Azhar . Arwah merupakan seorang pelajar tingkatan 3, sama macam aku di sekolah lama aku. Aku pun, tak kenal dia secara personal. Hanya sekadar muka dan nama sahaja. Al-Fatihah, moga arwah diltempatkan dikalangan orang-orang beriman.

Teringat pulak arwah sepupu aku, Siti Hajar bt Muhad Salleh . Tak sempat pun arwah tengok result PMR. Walaupun kitorang tak rapat, pemergianmu tetap ditangisi dan diingati :'( sedih sangat masa tu. teringat lagi situasi semasa mendengar berita tu. Rasanya tak perlu la aku cerita kat sini. Al-Fatihah buatmu, sepupu ku ♥ Moga rohmu dicucuri rahmat.

Jelas kan, kematian itu datang tak kira umur... mungkin hari ini kita masih diberi peluang, esok lusa siapa yang tahu, malah, dalam bebrapa jam lagi pun tiada siapa boleh menjaminkan. Mudah-mudahan Allah memanjangkan umur kami.

Kadang-kadang, terfikir jugak , masa aku takda suatu hari nanti, orang akan ingat aku sebagai orang yang macam mana erk? yang dibenci? yang disayangi? ataupun ... ? wallahualam. Dek kerana permainan fikiran ini, timbul lah quote ori

When I'm gone, i would like people to remember me as the one who always made them smile :')

Maybe orang tgk ayat ni, tak fikir mendalam sangat pun. Tapi bagi aku, aku betul2 maksudkan tau. Aku suka sangat kalau orang kata aku ni kelakar, pandai memujuk. Sebab bagi aku, aku rasa, dalam masa tu, walaupun maybe masa tu singkat, aku tolong diorang lupakan keresahan. seolah-olah aku ni, membawa kegembiraan.

hmm.

Saturday, March 5, 2011

buat dikau, pengejar impian

Ada kalanya aku jiwang oke, tapi takdela aku nak nyanyi lagu jiwang kuat-kuat macam minah desperate.

terima kasih
atas segala usahamu
mendampingiku setiap waktu
ketika ku bahagia
ketika ku berduka
ketika ku tidak aman jiwa
dikaulah peneman
dikaulah rakan
walaupun tidak ku zahirkan
tanda penghargaan

tidakkah kau jemu
tidakkah kau letih
mengejar sesuatu yang tidak pasti
yang kemungkinannya mustahil terjadi?

namun kau tetap menanti
berusaha meraih cinta sejati
seorang gadis kompleks
yang tidak memahami
dirinya sendiri mahupun
betapa bertuahnya dia
mempunyai kau di sisi

*hikhikhikhikhikhik