Sunday, October 30, 2011

This is how I roll.

Salam semua. :)

Ini caranya aku berguling.

Jujur aku kata kalau sebelum PMR aku expect lepas PMR nanti aku nak berseronok, enjoy, buat bende yang aku tak ada masa nak buat. Nak pergi pantai, nak keluar bandar, nak outing tangkap gambar, naik basikal, shopping, melancong segala.

Tapi sekarang ...  

JENG. JENG. JENG.
dramatik tak macam tu.

H.A.M.P.E.H *Cue sound effect tayar pancit*


Apa yang aku buat sekarang? 

  • Twitter: Post benda-benda rambang yang tak berfaedah yang orang tak kesah sehabuk pun tapi aku syok lebih woohoo. 
  • Tumblr: Baca benda-benda rambang, tengok gambar-gambar, tengok semua post orang lain lantas menyedarkan diriku bahawa aku tidak "cool" seperti mereka. kuang. kuang. kuang. Then reblog, reblog, reblog.
  • Facebook. Jenguk-jenguk je. Share benda yang aku rasa patut di-share-kan. Post lirik-lirik lagu sebagai status. Menilai diri orang lain berdasarkan apa yang mereka tulis (jujur okay). Padahal macam aku kesah sangat lol. Tapi sekarang aku dah deactivate. Yeah, thumbs up *bangga*. Kenapa la aku tak deactivate berkurun-kurun lalu. Mungkin suatu hari nanti aku akan kembali *evil laugh.
  • Dengar lagu. Macam biasa. Macam boss.
Apa yang aku boleh buat tapi tak buat pun:
  • Bersosial dengan orang se-generasi yang bukan di alam maya. Tak ada mood kot sebab sekarang ni aku tengah melalui fasa dimana sekecil-kecil perkara yang orang buat, boleh membuat aku menyampah. Serious. 
  • Baca novel. Aku baca, tapi kadang-kadang. Haritu baca dah satu, dan semalam aku dah beli satu lagi. Pengakuan: plastik pun aku tak bukak lagi. Sayang lah buku tu ( bijak tak aku cover? ).
  • Excercise. HAHAHAHAHA jauh sekali. Selain daripada boling padang, excercise aku adalah excercise ringan seperti excercise jari ketika aku scroll, click, type dan gerakkan tetikus ketika menggunakan komputer. Selain itu, aku juga jalan ke hulu ke hilir rumah aku. Contohnya, berjalan dari komputer ke tandas, dan dari komputer ke dapur. Excercise tangan ketika aku menyuapkan makanan ke dalam mulut. Excercise otot-otot di muka ketika aku mengunyah makanan. Ya, aku dah terlebih merapu dah ni.
  • Keluar dengan kawan. Kawan? apakah? boleh download tak? I'm just kidding but seriously. 
  • Pergi ikut lawatan kelas. Aku tak pergi. Korang nak tahu tak sebab aku tak nak pergi, sebab ni memang betul-betul kukuh dan tidak boleh dipersoalkan. Sebab... aku tak nak pergi. Kenapa aku tak nak pergi? Sebab aku tak nak. The end. Moga-moga diorang berseronok lah.
  • Buat suatu perkara kreatif seperti melukis. Cuba lukis, tak jadi, buang kertas. Kemudian ulang tayang sehingga fed-up dengan kekurangan diri untuk menghasilkan sesuatu yang lawa. Buat gelang menggunakan benang kait yang aku dah beli zaman lepas. Aku buat jugak sikit-sikit, tapi entah, buat 2-3, then cuti 2 mingggu. Haha. 
  • Buat facial menggunakan telur seperti dalam video kat YouTube. Maybe suatu hari nanti aku buat. Memang aku suka lesek benda berlendir atas muka aku.
  • Belajar memasak. Sori, aku terlalu sibuk makan masakan orang lain untuk belajar masak. Maaf, ya. 
  • Tackle orang. Takde masa la. Kalau aku sibuk tackle orang, sape nak spam timeline Twitter follower-follower aku? Sape nak uruskan blog aku? siapa? SIAPA?!
  • Tukar header blog. Niat tu ada, tapi idea itu tiada. Cubaan itu ada, kamera pulak takda. *angkat bahu. mehh. papela.
Banyak lagi benda aku boleh buat, but I guess you get the picture.

Oh yeah, abang aku bagitau aku dia dah baca blog aku O___o Dia kata "best pe" . Woh, terharu kot. Haha. Sekarang, dia pun nak buat blog. Yes, aku berjaya mempengaruhi abang aku :P Tetapi, sekarang dia sibuk dengan SPM segala.

----Eh bro, you reading this? Adik dah lepas exam, abang dah lepas?! *histerical laughing.-----

InsyaAllah bila dia balik rumah masa cuti Raya Haji kitorang akan bina. Maka menjadikan kami adik-beradik ber-blog (What). Title dah pilih. "Kira 'cool' lah" . Kira memang cool pun kalau nak letak title bende tu, biarpun tu catchphrase aku. Just saying. But it's cool, takpe bang, adik restu. Hahaha. Description boleh letak "Aku ada blog". Jadi bila gabung, jadi "Kira 'cool' lah - Aku ada blog" . Haha get it? no? obviously my humour is too awesome for you.  Perasan tak aku buat perkaraan "cool" warna biru sebab : cool = sejuk  dan biru kan 'warna sejuk' . Wow, statement tersebut berjaya menyerlahkan ke-nerd-an aku. *baiki kedudukan cemin mata

Eh, eh, aku dah bocor rahsia tentang plan kita :O ! Macam mana kalau ada orang ciplak? Kira tak cool la macam tu. Kau curi, aku akan blog pasal kau, pencuri. Haha. Rasakan peluru-peluru perkataan aku! siap caps-lock aku bagi kang! tahu takut.

Teruskan.

Mungkin anda tertanya 'Eh budak ni tak pergi sekolah ke? bertuah betul". Jawapannya tidak. Woh, rasa macam "sek top" pulak. "Top" lah sangat kan. Ew.  Sebenarnya aku tengah tunggu Tom Kaulitz masuk minang takda hal pun pergi sekolah, tetapi asal aku pergi je, ada je perkara yang akan buat aku tak puas hati. Lantas aku buat pilihan untuk menyimpan keamanan yang aku ada sekarang. Biarkan aku dengan kegembiraan aku, wahai manusia-manusia. Kadang-kadang aku pergi jugak k.

Maybe tu je kot benda tak berfaedah yang aku akan post harini. Sekian terima kasih.

Sehingga post akan datang, Assalamualaikum.

*Exit macam orang tersingkir dari America's Next Top Model

Eh kejap, blog aku, korang ah keluar =="

P.s aku rasa layout blog aku ni macam sendat je, post nampak sempit dan panjang.
>:/

OK. MUST. STOP. CAKAP. SEORANG. DIRI.
KBAII.


Tuesday, October 18, 2011

Matahariku.

Ayat datang masa tengah baca novel cinta :P

setiap pagi
setiap petang
semuanya seakan malam bagiku
tiada lagi kehangatan matahari 
untuk menyinari hidup ini
yang tinggal hanya cahaya
sang rembulan yang sepi
apa ertinya seulas senyuman
jika hati berhancuran
pudar sudah kelipan harapan
yang dahulunya gemerlapan
kini segalanya suram dan sunyi
berikan semangatku kembali
kembalikan padaku keriangan
kembalikan padaku kebahagiaan yang dahulu
aku merinduimu
aku memerlukanmu
matahariku


*So Please Don't Take My Sunshine Away~*

Matahariku. Ada kalanya kamu pergi menyinari hidup insan2 lain. Ada kalanya hujan jatuh kebumi. Tetapi, aku menanti, kerana aku begitu yakin bahawa dikau akan kembali. <3

Friday, October 14, 2011

Helium

The last time I posted my poetry ( well, almost poetry ) was last MAY! O__________O

Yes, I have been lacking inspiration since then, and I was busy, and yadda yadda yadda etc etc etc . whatever.

So, here's one I wrote not so long ago. :) I'ts called Helium.


HELIUM

If you were a child
I'd be your balloon 
filled with helium
floating, but still unfree

You'd hold on to me
take me everywhere you go
You'd hold on to me
You'd never let me go

Harsh winds
might blow me away
and I might disappear
hold on to me tighter
tie me to your finger


if you let me go
i would only get lost
floating with no cause
puchedf to all directions
clueless and lonely. 



That's it. It's kinda weak :( mindblock grrr.. I used so many pages of my book to finally have one I settled with. I still like the concept and the symbolic-ness. Yes, I make words up, bare me.

Wednesday, October 12, 2011

Post-PMR

Assalamualaikum, peace be upon you.

RELIEVED.

That's exactly how I felt after the last paper ended. At least I have managed to sit for all the papers, Alhamdulillah..

Next, results.. but that's still a long time to wait. Hmm, I just want to be a teenager for now.

Please pray that I get straight A's :)

Whatever result I get, I may or may not hate myself for it in the future, but it will be the product of my own sweat and tears ( well, not literally, but you know what I mean ). People who cheat, if you get straight As, what would it mean? well, whatever. It's none of my business, I guess.

What to do, what to do? Well, the school has activities lined up, to be honest, I'm not really excited. To be more honest, I kinda dislike SOME of the people in school, and I have been waiting for the time that I don't have to meet them everyday. Does that make me bad? well, at least I'm honest. Besides, I wouldn't hate people if they haven't done anything that made me hate them. Haha.

and of course, LAWN BOWLING! Haha! I'll be doing a lot of that now :P City Night Games is on this coming 22nd, and sooner, tonight there will be a friendly match between the SUKMA team. I know some of them have just finished their exams too, who knows, maybe I'll be able to make some new friends. Nida is tagging along tonight, and hopefully, Emylia too.

AAAAAANNNDDDD, I've talked to the teacher in my school about doing a Lawn Bowling Clinic thing. My dad and I have been talking about this for ages. Finally, it's happening! Well, nothing's confirmed, but things are looking pretty bright, teehee. 20 people would be nice, so we're probably just gonna bring kinds from my class. Maybe the principal will want to join us ;P Really hoping for this to happen! I talk about lawn bowling so much with my friends, and some of them seem really interested :D

woohoo, I'm gonna continue being a teenager now, bye!